Jag har syndat, jag erkänner det. Jag har fallit offer för manlig lustan till kött. I fredags köpte jag en bit färsk entrecote, en bit på åtta hekto lite drygt. Alexander hade önskemål om potatisgratäng och ett lämpligt stycke kött därtilloch jag är ju inte nödbedd liksom. Väl hemkommen uppstod problem, skall vi steka detta stycke kött helt eller i skivor. Alexander beslöt oss att det skull bli skivat stekt kött. Nu uppstod nästa problem, hur många skivor blir det på en 8 hg stor bit entrecote? Naturligtvis blir det tre skivor! Potatisgratängen som jag brukar göra när det bara är Alexander och jag som skall äta drar fem deciliter grädde. Det är noga utprovat och vi har en form som är lagom för 2 personer. 4 klyftor vitlök och en fint skuren lök som varvas med potatisen samt rejält med riven muskotnöt. Dessutom varvar jag alltid potatisen med riven ost så att den skall bli lite ”kläggig”. Om man strör brunt farin på entrecoten innan man lägger den i grillpannan så kan det bara inte bli fel. Det behövs inga mer tillbehör än lite färska grönsaker som äts innan eller efter. En entrecote av hög kvalité i kombination med potatisgratäng behöver inga tillbehör. Att dränka detta i pulverbärnäs från Knorr eller vad de kan tänkas heta är kriminellt.
Typ.
1 kommentar:
Skicka en kommentar