fredag, februari 01, 2013

#blogg100 Biltvätt, vattenläcka. Fredag.

Biltvätteri
Det började bra på morgonen. Jag åkte iväg till biltvätteriet för att tvätta bilen. Eller, rättare sagt, få bilen tvättad.
Det finns ett tvätteri ute vid motorvägen strax söder om 7-Eleven där de, för hand, tvättar bilen in- och utvändigt, dammsuger och ser till att bilen blir som ny. 150 bath tar de för besväret. nästan 1 timma tar det och de är 3 personer som utför jobbet.

Hot Chili Squid Under tiden som de tvättar och städar kan man ta en promenad till, dels varuhuset som ligger mitt över gatan och kolla in teveapparater, sängar, lämpor, stekpannor m.m. som man kan tänkas behöva till sitt hem. Eller till 7-Eleven och köpa en påse chips, Ho Chili Squid, och en islatte och sätta sig i det lilla teverummet som biltvättteriet har för kunderna.
Chipsen var ingen höjdare med en islatte gjorde susen.


Här kan man koppla av när bilen blir tvättad. 


Mat hos Ple's moster
På eftermiddagen när bilen och jag hade pustat ut efter vedermödorna på förmiddagen var det dags att äta lite mat. Jag tvekade mellan att åka till Ple's moster och äta eller om jag skulle laga en omelett. Det var ju tur att jag bestämde mig för omelett för när jag kom upp i lägenheten (från poolen) hörde jag att det rann vatten i badrummet. Det var en plastslang, spolmunstycket, som hade gått av. Vid fästet till t-röret.
Inte plast


Turligt nog så sitter golvbrunnen alldeles under T-kopplingen och flödet är inte så kraftigt. Det var blött på badrumsgolvet men någon risk att vattnet skulle stiga och rinna ut från badrummet fanns inte.
Så det var bara att stänga av huvudkranen, ta bort resterna av den gamla plastlangen och bege sig av till ThaiWatsadu, ett varuhus som får Horbach att framstå som en liten kvartersbutik, och inhandla en ny slang. Denna gången en rejälare pjäs.  Och inte plast.
Och på väg till ThaiWatsadu så stannade jag till hos Ple's moster och åt lite mat. Och läste dagens tidning.


Skicka en kommentar