Translate

fredag, januari 11, 2008

Ännu mera fredag:

fredag 11 januari 2008 Bangkok, Thailand
Vi sov inte över frukosten, men det var lite segt...vi tog BTS till Sathon som ligger nere vid floden och väl där äntrade vi flodbåten som skulle ta oss till Grand Palace.
From Thailand januari 2008; Bangkok
Av någon outggrundlig anledning så missade vi att gå av där vi skulle så vi fick en liten extra sight seeing. Det gjorde IOFS inte så mycket, vi har ju semester och all tid i världen. Vi kom i alla fall till grand Palace och knallade runt där i hettan några timmar. På vägen tillbaka till båten så åt vi lunch på en gaturestaurang; stekt ris med kött och grönsaker och var sin flaska vatten; 100 bath, 20:-, kostade kalaset för Calle och mig.
From Thailand januari 2008; Bangkok
Utmärkt mat! Som efterrätt köpte vi skivad, omogen mango, med chili, socker, salt och fisksås. Syndigt gott! Vi tog oss tebax till hotellet där vi förärade hotellets övriga gäster med att uppenbara oss vid swimmingpoolen. Uppskattat. tror vi...Kvällens övningar tog sin början med massage; Thailändsk oljemassage blev det, en dryg timma tog det och gjorde gott för trötta ben och ryggar. Stärkta av denna behandling gav vi oss återigen ut på Bangkoks gator; en snabb promend utefter Silom Road, genom Patpongs beryktade träsk som numera är väldigt öde jämfört med hur det var för några år sedan, och därefter ut på den restaurangtätat paralellgatan till Silom road. Vi hade sett en restaurang där som vi ville testa och det var inte alls fel; vi pekade så gott vi kunde på grytorna och jag blev trakterad med wokad bläckfisk med grönsaker och stekt ris, Calle pekade lite mer och fick 2 rätter på sin tallrik; "fiskullar" i currysås och något kött serverat med ris. jag fick betala 25 bath, 5:-, för min mat medans Calle blev 30 bath fattigare. Vatten att dricka till maten ingick . Kockan på den gaturestaurangen behövde verkligen inte skämmas för sina kunskaper.
From Thailand januari 2008; Bangkok
Vi avrundade med glass på Häagen Dazs; 55:- för 2 kuor glass och en liten espresso...vi strövade vidare på Bangkoks gator, köpte bl.a. en liten flaska Mekong...vi avslutade i hotellbaren där de käcka glada tjejerna spelade och sjäng för hotellets och barens gäster. Det gjorde de med den äran.
Bilder från våra vedermödor i det Bangkokska myllret finns här:


Inga kommentarer: