Translate

fredag, januari 18, 2008

Fredag

fredag 18 januari 2008 Bang Kwai, Thailand
Kära dagbok! Idag var det oxå slö, slapp och likgiltig poolside! Det blåste en skön bris in från havet men det störde inte vid poolen; termometern jagade iväg bortåt 35 grader och et var en klarblå himmel! Vi tog en promenad längs stranden och åt lunch på Beach Terrace hos den käcke glade traktören som meckar så gott käk för en billig penning.
From Thailand januari 2008; Cha Am
2 rätters lunch; idag åt jag kinesiska Wontonknyten och stekt ris med chili, thaibasilika och diverse andra grönskaker och det kostade mig inkl en flaska vatten, lite drygt 20 kronor. Det är inte att tänka på att dricka öl till maten mitt på dagen när solen steker. Efter lunchen tog Calle en promenad till Nooty's för att få massage och jag äntrade catwalken vid poolen till andra gästers stora glädje...
Vi åkte till Hua Hin på kvällen medelst hotellets eminente chaufför som släppte av oss vid Clock Tower i centrala Hua Hin. Med raska steg styrde vi kosan till min favvorestaurang i Hua Hin; i korsningen Naeb Kehardt Road och Decha Nuchit Road. det blev Sukiyaki, mixed med räkor, bläckfisk, fisk, kött och grönsaker ris och stark chili/Limesås. Inkl stor Singha gick det på 230 Baht, ca 45 kronor för 2 personer! Fantastisk mat. Så om du skall till Hua Hin är ett besök här ett måste. Det är alltid kö för att få ett bord här. Och de stänger redan kl 9 på kvällen. Jag vågar nog påstå att det är här som man får den bästa maten i Hua Hin. Efter maten gick ve ner i fiskhamnen men tyvärr var vi lite sena för att följa skådespelet när fiskebåtarna skall iväg på nattens fiskeäventyr, det var bara 2 båtar kvar i hamnen.
From Thailand januari 2008; Cha Am
From Thailand januari 2008; Cha Am

Glass åt vi på Swensens, i vanlig ordning. Vi konstaterade oxå att både Burger King och MacDonalds har öppnat restauranger här i Hua Hin. Vägg i vägg, nästan. I alla fall på samma gata.
Vi strövade omkring lite, var på nattmarknaden och köpte lite småsaker som kanske kan glädja någon därhemma i kylan och grådasket...men det beror ju på hur många SMS som man får när man är långt borta...(bara så att du vet!!!)

Inga kommentarer: