Translate

tisdag, augusti 12, 2008

Tisdag


tisdag 12 augusti 2008 Bangkok, Thailand
Kära dagbok! I dag var det Drottningens födelsedag och Mothers Day. Det innebar helgdag. Men det märkte vi inte så mycket av. Helgdagen alltså. Att det var Mothers day gick inte att undgå, det har varit på teve, skolbarn har varit ute och samlat in pengar till välgörenhet och hotellet här monterade upp en scen i lobbyn där det bjöds på dans och sång. Men det lugnade ner sig framåt kvällen. 
Vi tog en tuk-tuk till China Town och knallade runt där ett par timmar. Som vanligt var det kaotiskt och precis som Hélène Benno skriver i sin bok om Bangkok: "I jämförelse med China Town är resten av Bangkok ett tivoli light". Och det stämmer verkligen.
From BKK, Thailand, augusti 2008
OCh det är underbart i China Town. Jag rekommenderar verkligen ett besök där. Eller rättare sagt 2 besök; ett på dagtid ett på kvällen för den verkliga China Town-upplevelsen. Och ät mat där.
From BKK, Thailand, augusti 2008
Missa inte det heller.
Kvällen gick i slapphetens tecken. Dock måste jag erkänna; man kan bli blåst här. Det har jag blivit. Om man äter mat på den lokala "Svett-Thaien", Frans benämning på genuint thaimmatställe", i egenskap av farang så kostar maten ca 5.75. Om man har sälskap med lokal thailändare/thailändska så kostar maten 5.25. För 2 personer. Och det faktum att portionerna dessutom är mycket större...tja, ni fattar. Men jag lär nog överleva ändå...
Mulet idag oxå med några regnskurar. Temp ca 33C

Inga kommentarer: